Nederlands English

Naast talloze projecten op de gebieden Stadsontwikkeling, Ontwikkelingssamenwerking en Milieu heeft Fred een flink aantal 'special projects' op zijn naam staan. Hieronder een kleine selectie.

Poppenkast op de Dam

De terugkeer van de Poppenkast op de Dam is een initiatief van Fred Stammeshaus en Wim Kerkhove, de maestro die 20 jaar op de Dam stond met het prachtige poppenspel voor jong en oud.

Fred: "Mijn vader en ik zijn zijn er allebei mee opgegroeid, evenals mijn kids toen we hier om de hoek woonden. Na vijf jaar afwezigheid moest die Poppenkast gewoon weer op de Dam terugkomen! Een honderdtwintig jarige traditie is nu weer in ere hersteld."

Wim Kerkhove: "Fred is een enthousiast en ondernemend mens. Iemand van 'niet lullen maar poetsen'. Het kind in hem... Lees meer

De Rode Planeet (kinderboek)

Kinderboek vol actie en spanning, geschreven door Fred (Voorlezen 5-10 jaar. Zelf lezen 8-12 jaar).

"Het is een goed samenhangend geheel, waarbij de illustraties goed aansluiten bij het verhaal. Een indrukwekkend mooi uitgevoerd manuscript" (Lemniscaat, Monique Postma).

"Ik vind het leuke toegankelijke verhalen die makkelijk (voor)lezen en de verbeelding stimuleren. Ik kan me voorstellen dat juist jongetjes genieten van dit boek" (Nederlands Letterenfonds Kinder-en Jeugdboeken, Agnes Vogt).

"Ik heb het verhaal drie keer gelezen."... Lees meer

Misbruik in de Jeugdhulpverlening

Steunpunt Zetten, geleid door Annie Bijnoord, werd opgericht door en voor mensen die slachtoffer zijn geweest van misbruik in de jeugdhulpverlening. De aanleiding was de geruchtmakende zaak Finkensieper, die jarenlang een toonaangevende figuur was op het gebied van de heropvoeding van 'moeilijk opvoedbare meisjes'. Zijn filosofie: "Dit soort meisjes zijn als broodkorsten: je moet ze verpulveren en er nieuw brood van bakken". Hij liet ze opsluiten in isoleercellen en spoot ze plat wanneer zij zich niet aan zijn wil wilden onderwerpen. Vele tienermeisjes zijn talloze keren door hem... Lees meer